Racister mistænkes for drab på anklager

Ægteparret blev lørdag fundet dræbt i deres hjem i byen Forney, cirka 30 kilometer fra Dallas, med flere skudsår, mens drabet på anklageren Mark Hasse blev begået i slutningen af januar. Ifølge borgmesteren i Forney, Darren Rozell, er drabene ikke tilfældige. Sheriffen for Kaufman-distriktet, hvor drabene er sket, vil imidlertid ikke diskutere en eventuel sammenhæng. Og selv om han også afviser at tale om mistænkte i sagen, fortæller flere kilder fra politiet og FBI ifølge AFP, at man hovedsageligt har sit fokus rettet mod gruppen »Aryan Brotherhood«, der arbejder for et »hvidt herredømme«. I hvert fald i forbindelse med drabet på Mark Hasse i januar.

Han blev skudt og dræbt den samme dag, hvor det amerikanske Justitsministerium erklærede, at deres afdeling i Kaufman-distriktet var blevet blandet ind i eskalerende sag mod gruppen »Aryan Brotherhood« .

I et anklageskrift fra november bliver den texanske afdeling af gruppen således beskrevet som en bande, der er ansvarlige for mord, brandstiftelse, overfald og andre forbrydelser. Desuden vurderer man, at gruppen er tilbøjelige til »ekstrem vold og trusler for at opretholde såvel intern disciplin som repressalier mod dem, der samarbejder med retsmyndighederne«.

Dommer i Kaufman-distriktet, Bruce Wood, er ifølge Reuters den sidste, der har haft kontakt med McLelland, inden han blev fundet dræbt lørdag i sit hjem. Han fortæller, at han jævnligt talte med McLelland om efterforskningen af Hasse-mordet.

»Det her er ikke bare et angreb på to meget fine mennesker, men et angreb på retssystemet,« siger Woods til Reuters.

Man har nu sat et massiv efterforskningsarbejde i gang med deltagelse af blandt andet FBI og de såkaldte Texas Rangers for at finde frem til drabsmanden.

 

Dagens Gossip