Radikal borgmester skuffet over »stigmatiserende symbolpolitik« på ghettoliste

Den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), er skuffet over, at regeringen hverken har haft »viljen eller modet« til at fjerne etnicitetskriteriet fra ghettolisten.

»I mine øjne er det et unødvendigt kriterium og et levn fra nullernes symbolpolitik,« siger Anna Mee Allerslev, efter regeringen mandag har fremlagt sit udspil til en ny ghettoliste.

»Jeg er overordnet glad for, at de sætter udsatte boligområder på dagsordenen, så vi kan få løst de store problemer, der er i blandt andet København, men jeg er skuffet over, at de har valgt at beholde etnicitetskriteriet. Jeg havde faktisk regnet med, at Carsten Hansen ville fjerne det, eftersom han selv har været ude at sige, at det er stigmatiserende,« siger hun.

Regeringen lægger op til at medtage to nye kriterier - uddannelse og indkomst - hvilket ifølge by- og boligminister Carsten Hansen (S) giver et mere nuanceret billede, men ifølge Anna Mee Allerslev skygger etnicitetskriteriet for de reelle problemer.

»Det skygger for det, der i virkeligheden er vigtigt, om vi får borgerne i job, om de unge får en uddannelse, om deres sundhedstilstand kan komme op på niveau, om de sociale sager overstiger det antal, der er andre steder, og så selvfølgelig kriminalitet, når man ser på enkeltpersoner,« siger hun.

Ifølge Carsten Hansen har kriteriet dog en effekt.

»Jeg har selv arbejdet i et boligområde i ti år, inden jeg kom i Folketinget, og jeg ved, at kulturmødet, når man kommer over 50 procent med anden etnisk baggrund, giver nogle store udfordringer. Ikke fordi etnicitet i sig selv er et problem, men det giver nogle store udfordringer, derfor vil vi gerne have blandet det noget mere,« siger han.

Regeringen lægger op til at have færre områder på ghettolisten. Anna Mee Allerslev understreger behovet for stabilitet.

»Vi er altid spændte, når vi ser denne her liste, for nogle gange kan der være områder, der ryger ind og ud, og det kan faktisk være et problem for området, fordi de kan miste mange midler,« siger hun.

 

Dagens Gossip