Radikal dagpenge-røffel gør EL ond i sulet

02/10/2012 11:15

Newspaq

Nyheder
De fleste ledige får først arbejde hen mod slutningen af dagpengeperioden, "måske fordi alle parter først på dette tidspunkt anstrenger sig". Sådan lyder det fra De Radikales forsknings- og innovationsminister, Morten Østergaard, som svar på, at ti fagforbund tirsdag indrykker en annoncekampagne for at presse regeringen til at gøre mere for landets dagpengemodtagere. Og Østergaards bemærkning får Enhedslisten til at se knaldrødt. - Han mere end antyder jo, at folk er dovne, og det er helt uanstændigt, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl. - Der er en tendens til bare at sige, at dem, der ikke kan finde job, bare er dovne, og den køber jeg ikke. - Jeg har selv arbejdet i en a-kasse, og det er måske en procent af de ledige, man med rette kan betegne som dovne. Resten gør alt, hvad de kan for at få et arbejde, lyder det fra Christian Juhl. Annoncekampagnen fra ti fagforbund rammer aviserne på Folketingets åbningsdag, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt i sin åbningstale lægger linjen for regeringens program for det kommende år. Her vil hun især love en bedre folkeskole, men fagforbundene vil altså gøre deres til at sætte fokus på de op mod 16.000 dagpengemodtagere, der efter nytår mister deres indtægtsgrundlag midt i den økonomiske krise. Morten Østergaard kritiserer fagforbundene for "at brænde en masse penge af" på kampagnen mod regeringen i stedet for at bruge dem på at skaffe folk i arbejde. Regeringen har understreget, at den har skabt arbejdspladser gennem blandt andet offentlige investeringer, boligrenoveringer og en akutpakke, men Enhedslisten kræver tillige en regulær jobgaranti til dagpengemodtagerne under de kommende finanslovforhandlinger.

Mest læste i dag

De fleste ledige får først arbejde hen mod slutningen af dagpengeperioden, "måske fordi alle parter først på dette tidspunkt anstrenger sig".

Sådan lyder det fra De Radikales forsknings- og innovationsminister, Morten Østergaard, som svar på, at ti fagforbund tirsdag indrykker en annoncekampagne for at presse regeringen til at gøre mere for landets dagpengemodtagere.

Og Østergaards bemærkning får Enhedslisten til at se knaldrødt.

- Han mere end antyder jo, at folk er dovne, og det er helt uanstændigt, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl.

- Der er en tendens til bare at sige, at dem, der ikke kan finde job, bare er dovne, og den køber jeg ikke.

- Jeg har selv arbejdet i en a-kasse, og det er måske en procent af de ledige, man med rette kan betegne som dovne. Resten gør alt, hvad de kan for at få et arbejde, lyder det fra Christian Juhl.

Annoncekampagnen fra ti fagforbund rammer aviserne på Folketingets åbningsdag, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt i sin åbningstale lægger linjen for regeringens program for det kommende år.

Her vil hun især love en bedre folkeskole, men fagforbundene vil altså gøre deres til at sætte fokus på de op mod 16.000 dagpengemodtagere, der efter nytår mister deres indtægtsgrundlag midt i den økonomiske krise.

Morten Østergaard kritiserer fagforbundene for "at brænde en masse penge af" på kampagnen mod regeringen i stedet for at bruge dem på at skaffe folk i arbejde.

Regeringen har understreget, at den har skabt arbejdspladser gennem blandt andet offentlige investeringer, boligrenoveringer og en akutpakke, men Enhedslisten kræver tillige en regulær jobgaranti til dagpengemodtagerne under de kommende finanslovforhandlinger.