Radikal leder afviser kritik: Er stolt af valgkamp

Skrevet af admin

24/06/2015

Dagens topnyheder

Da De Radikales leder, Morten Østergaard, sidste år overtog taktstokken i partiet, fik han et lyssværd i gave af den daværende leder, Margrethe Vestager.

Med lyssværdet i hånden skulle han udkæmpe "kampe med vores røde kammerater", som Vestager formulerede det, men nu tyder noget på, at Østergaard også skal trække sværdet over for sit eget bagland.

I hvert fald har der efter valgnederlaget, hvor de Radikale blev kløvet midt over af vælgernes tunge økse, været kritik fra blandt andre partiets afgående landsformand, Klaus Frandsen.

- Der er nogen, der mener, at det er lidt for tidligt at høre på de økonomiske reformer i forhold til, at vi nu har været gennem seks års finanskrise og så at skulle i gang med demografien lige med det samme, sagde Klaus Frandsen mandag til Politiken.

Klaus Frandsen mente også, at partiet kom med for mange budskaber på for kort tid i valgkampen, hvor Østergaard selv gik i spidsen med budskaber om højere boligskat, højere pensionsalder og ikke mindst meldingen om, at SR-regeringen har lempet udlændingepolitikken 45 gange.

Men kritikken fra baglandet tager Morten Østergaard i stiv arm.

- Jeg glæder mig til at skulle til hovedbestyrelsesmøde på lørdag, hvor vi skal tage en god drøftelse af, hvordan valgkampen er gået, siger han.

- Jeg glæder mig til at diskutere med baglandet, men min opfattelse er, at vi har ført en valgkamp, vi kan være stolte af, men at vi selvfølgelig ikke er stolte af resultatet, siger Morten Østergaard til Ritzau.

De Radikale gik ved valget fra 17 til otte mandater - ét færre end Alternativet, der er stiftet af den tidligere kulturminister Uffe Elbæk, der kom netop fra De Radikale.

/ritzau/