Radikale: Kristian Jensen har et stort problem

Det mener de Radikales skatteordfører Nadeem Farooq (R), der savner en forklaring fra den daværende minister.

»Det er stærkt bekymrende, at han valgte at overhøre så kraftige advarsler (fra Skatteministeriets interne revision, red.),« siger Nadeem Farooq og tilføjer:

»Vi skal bruge kræfterne på at finde en måde, hvorpå vi kan genoprette skatteborgernes tillid til Skat. Der skal skabes et nyt system, som er mere præcist, og så borgerne betaler den skat, de skal, og ikke for meget.«

Skatteministeriets interne revision har over en årrække afleveret i alt otte rapporter, hvor der påpeges store problemer på området, men advarslerne er ifølge Rigsrevisionens undersøgelser blevet overhørt gentagne gange. Skatteministeriet har oplyst til Rigsrevisionen, at der ikke blev igangsat tiltag til forbedring, fordi der i perioden 2008 til 2011 var politiske overvejelser om at ændre eller helt afskaffe ejendomsvurderingen.

Rigsrevisionens konklusioner fik onsdag Folketingets statsrevisorer til at rette den næsthårdeste kritik overhovedet muligt – en såkaldt »skarp påtale« mod Skatteministeriets forvaltning, og de understregede onsdag, at politiske overvejelser om at ændre en lovgivning aldrig kan begrunde, at gældende lov ikke overholdes.

De Radikale vil ikke afvise en uvildig advokatundersøgelse af hele sagen, men afventer den redegørelse, som skatteminister Holger K. Nielsen (SF) skal fremlægge for statsrevisorerne inden for fire måneder.

 

Dagens Gossip