Radikale kritiserer bandeudspil for at være gensalg

»Venstre plagierer stort set VK-regeringens bandeplan fra 2009. Det, synes jeg i sig selv, er sjovt, at man spinder det op som et stort, nyt bandeudspil, for det er sådan set ikke nyt. De hårdere straffe, nemmere udvisninger, myndigheder, der skal arbejde bedre sammen og bedre ressourceforbrug er alt sammen noget, der også blev vedtaget i 2009,« siger retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

Han peger på, at det eneste nye - som han ser det - er, at politiet kan fratage bandemedlemmerne deres skudsikre veste.

»Det skulle så være det, der skulle løse bandekonflikten. Det, synes jeg, er en alternativ tanke,« lyder det skeptisk fra den radikale retsordfører.

Han mener dog fortsat, at bandekonflikten også fra politisk hånd skal bekæmpes.

»Jeg takker for indsparket, og jeg er fuldstændig enig med de andre partier om, at bandekonflikten er den mest alvorlige politiopgave, vi har i øjeblikket. Derfor bliver vi nødt til at komme med seriøse bud, hvis der skal gøres en forskel,« siger Jeppe Mikkelsen.

Heller ikke partifællen på Københavns Rådhus, integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), er begejstret for Venstres udspil, som hun kalder for uambitiøst og blottet for nye idéer. I stedet bør man tænke i forebyggelse og andre indsatser.

»Det skriger til himlen, at Venstre hverken nævner det kriminalpræventive arbejde, indsatsen i fængslerne, social- og uddannelsesindsatsen eller exit-strategier med et ord i deres udspil. De negligerer fuldstændig både problemet med bandernes fødekæde og det behov, der er for også at stresse bandemedlemmerne, når de sidder fængslet, så de ikke planlægger ny kriminalitet der,« siger integrationsborgmesteren og fortsætter:

»I dag er det jo et hædersmærke for et bandemedlem at sidde inde. Vi bliver nødt til at gå på to ben i bekæmpelsen af banderne – ellers kommer vi ingen vegne. Politiet, Kriminalforsorgen og kommunerne skal arbejde tæt sammen, så vi sikrer en langsigtet løsning. Det er jo også det, politiet og PET efterlyser,« siger Anna Mee Allerslev.

 

Dagens Gossip