Radioshack-bagmand trækker stikket omgående

Det er slut med de store armbevægelser hos luxembourgeren Flavio Becca, der er den økonomiske bagmand bag cykelholdet Radioshack-Leopard.

Rigmanden har forlængst sagt, at han ikke ønsker at fortsætte i cykelsporten efter denne sæson, men nu skærer han yderligere ind til benet.

Becca smækker nu også kassen i for den igangværende sæson og trækker holdet fra en række efterårsløb.

Kun World Tour-løbene GP Plouay, GP Quebec og GP Montreal vil ud over den igangværende Vuelta a España få besøg af cykelholdet i resten 2013.

- Det handler om penge. Hvis ikke vi er med i World Tour-løbene, mister vi vores licens, siger holdets presseansvarlige, Tim Vanderjeugd til Nieuwsblad.

Beslutningen får konsekvenser for blandt andet Stijn Devolder, som får ødelagt sine forberedelser til VM i Italien i næste måned - blandt andet fordi han alligevel ikke får mulighed for at starte i Tour of Britain.

Flavio Becca var manden bag Leopard-teamet, der blev søsat i 2011 med store armbevægelser.

Den luxembourgske forretningsmand kunne imidlertid ikke finde en medsponsor, og derfor måtte han slå pjalterne sammen med Radioshack.

Der har tidligere været ballade omkring manglende betaling fra Beccas side. Blandt andet måtte sportsdirektør Johan Bruyneel lægge ud for rytternes løn sidste år, og de penge har Becca stadig ikke betalt tilbage.

Radioshack har trods de finansielle problemer succes i den igangværende Vuelta a España, hvor Chris Horner kører i førertrøjen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip