Rafael Nadal jagter førstepladsen

Spanske Rafael Nadal er i baghjul på andenpladsen på ATP-ranglisten og jagter den serbiske verdensetter, Novak Djokovic, hvor en finaletriumf i New York vil sende Nadal tættere på rivalen. Rafael Nadal har været stærkt kørende i dette års US Open, hvor han blot har tabt et enkelt sæt efter tie-break, og kun blevet brudt en enkelt gang i eget serveparti, hvilket skete i semifinalen mod franske Richard Gasquet. Djokovic var i anderledes langt større problemer i sin semifinale, hvor Stanislas Wawrinka tvang ham ud i fem sæt i en kamp, der længe var på vippen.

Så det er Nadal, der kommer med størst selvtillid til årets sidste Grand Slam-finale, og spanieren har samtidig overtaget i forhold til Djokovic, da han vandt deres seneste Grand Slam-brag i French Open tidligere på året.

Rafael Nadal håber, at han har det, der skal til, for at besejre verdensetteren endnu engang.

»Det er altid tætte og meget hårde kampe mod Novak. Han er en sublim spiller, som man skal spille op til sit allerbedste for at slå. Jeg skal være på toppen for at vinde den her kamp, men det er absolut muligt. Jeg føler mig godt kørende lige nu,« forklarede Nadal efter semifinalesejren over Gasquet.

Spanske Nadal håber også, at han med en fornem slutspurt i efteråret kan ende 2013 som verdens nummer et.

»Det er et mål at indhente Djokovic på verdensranglisten, og en sejr i finalen vil hjælpe mig godt på vej. Jeg håber virkelig at vinde den her turnering. Jeg har prøvet det en gang før, og det er noget helt specielt at vinde den her turnering med et fantastisk publikum,« forklarede Nadal.

Vil sætte tingene på plads

For Djokovic er det hans fjerde US Open-finale, men han har ligesom Rafael Nadal kun vundet turneringen en enkelt gang i karrieren. Han er trods træthed efter den hårde semifinale ekstremt motiveret for at sætte tingene på plads og vise hvem, der er verdens bedste lige nu.

»Det var en stor skuffelse at tabe finalen sidste år, så det er en ekstra motivation for mig i år. Rafa er en fantastisk spiller, og vi har altid tætte dueller, så det bliver en af årets sværeste kamp. Vi vil begge vinde den her turnering rigtig meget, så publikum kan godt forvente, at der bliver kæmpet om hver eneste bold,« forklarer Djokovic. Uanset finalens udfald så beholder Novak Djokovic sin førsteplads på verdensranglisten, men han har ikke tænkt sig at lade Rafael Nadal hente ind på ham. De to har mødt hinanden 37 gange tidligere, og det er fjerde gang i 2013, at de to titaner tørner sammen.

»Det gør kun kampen ekstra spændende, at der er tæt løb mellem os i toppen af ranglisten, men for mig er det et mål at slutte året på førstepladsen. Jeg glæder mig til kampen, og jeg forventer, at det bliver en lige så hård og tæt kamp som for mig i semifinalen,« sagde Djokovic – og så træt ud ved tanken om en ny maratonkamp.

Kvindernes US Open-finale mellem Serena Williams og Victoria Azarenka bliver spillet sent søndag aften dansk tid.

 

Dagens Gossip