Raket affyret fra Libanon mod Israel

27/05/2013 03:08

BNB

Nyheder
»Der blev hørt en eksplosion. Soldater er i gang med at gennemsøge området. Årsagen er stadig under efterforskning,« siger en talskvinde fra den israelske hær.En anden israelsk militærkilde siger, at eksplosionen sandsynligvis skyldtes en morter.Episoden kommer på et tidspunkt med øgede spændinger i regionen på grund af borgerkrigen i Syrien.Damaskus har sagt, at man vil besvare israelske luftangreb tidligere på måneden mod formodede iranske missiler i Syrien på vej til den libanesiske Hizbollah-bevægelse.Raketaffyringen kunne høres fra den libanesiske by Marjayoun omkring 10 kilometer fra den israelske grænse, siger indbyggerne i byen.Tidligere søndag blev to rakketter affyret mod et shiamuslimsk område i det sydlige Beirut, efter Hizbollah-leder Hassan Nasrallah havde lovet at hans shiamuslimske guerillagruppe ville kæmpe i Syrien, indtil præsident Bashar al-Assad havde sejret.Assad kæmper mod en to år lang opstand, som FN siger har kostet mindst 80.000 livet.BNB/Reuters

Mest læste i dag

»Der blev hørt en eksplosion. Soldater er i gang med at gennemsøge området. Årsagen er stadig under efterforskning,« siger en talskvinde fra den israelske hær.

En anden israelsk militærkilde siger, at eksplosionen sandsynligvis skyldtes en morter.

Episoden kommer på et tidspunkt med øgede spændinger i regionen på grund af borgerkrigen i Syrien.

Damaskus har sagt, at man vil besvare israelske luftangreb tidligere på måneden mod formodede iranske missiler i Syrien på vej til den libanesiske Hizbollah-bevægelse.

Raketaffyringen kunne høres fra den libanesiske by Marjayoun omkring 10 kilometer fra den israelske grænse, siger indbyggerne i byen.

Tidligere søndag blev to rakketter affyret mod et shiamuslimsk område i det sydlige Beirut, efter Hizbollah-leder Hassan Nasrallah havde lovet at hans shiamuslimske guerillagruppe ville kæmpe i Syrien, indtil præsident Bashar al-Assad havde sejret.

Assad kæmper mod en to år lang opstand, som FN siger har kostet mindst 80.000 livet.

BNB/Reuters