Randers-borgmester i nytårstale: Vi skal prioritere udvikling og vækst

Borgmester Henning Jensen Nyhuus, Randers Kommune, lægger i sin nytårstale vægt på, at det er tvingende nødvendigt at prioritere udvikling og vækst i fællesskab. Samtidig peger han på, at de helt store temaer i 2013 bliver børneområdet og arbejdsmarkedet i Randers Kommune.

Henning Jensen Nyhuus ser frem til 2013 og er fortrøstningsfuld - for borgerne i Randers Kommune forstå at vise medmenneskelighed, vilje til forandring og til at finde ny veje frem.

Nytårstalen:

Vi går ind i 2013 med de samme udfordringer, som 2012 bød på. Krisen har ikke sluppet sit tag, hverken ude i verden, i vort eget land eller kommune.

Vi bør tænke på de mange, der står overfor store udfordringer, som gør ondt. De arbejdsløse. De syge - mange har det svært. Sammen skal vi hjælpe, hvor vi kan.

Et nyt år er tid til at se frem, og trods krise, er det tvingende nødvendigt, at vi tænker udvikling og prioriterer vores knappe ressourcer, så vi skaber arbejdspladser og vækst. Arbejdsløsheden i Randers ligger lige nu på 5,9 procent - faktisk lige lidt under landsgennemsnittet.

Jeg er overbevist om, at det skyldes, at vi har en god evne til at omstille os, finde løsninger og kæmpe for dem.

Vi kæmpede for at fastholde regionshospitalet i Randers som et akuthospital, og det lykkedes. Vi fik også et fantastisk sundhedshus, og begge steder bliver personalet rost af de mange tusinde, der kommer der.

Jeg vil også nævne de ældres tryghedshotel og det kommunale hospice, hvor personale sammen med frivillige gør et stort arbejde.

Vi fik mulighed for nye naturoplevelser og naturformidling med åbningen af Randers Naturcenter, og vi skabte nyt liv i Udbyhøj med åbningen af Udbyhøj Havn, som fik et tilskud fra stat og EU på 18 millioner kroner.

Både i Randers by og udenfor har vi prioriteret, så alle på en eller anden måde har kunnet nyde godt af de sparsomme midler, der er til rådighed.

Det var også i 2012, at vi i Randers byråd vedtog at indgå i et offentligt-privat partnerskab om et svømmebad med både 50 meter baner og vandland. Her er det vigtigt at fortælle, at det er en aftale, der kun koster Randers Kommune en lejeudgift. Halvdelen af denne udgift bruger vi i forvejen på bl.a. Kærsmindebadet. Det er dermed en billig og god måde at skabe et nyt oplevelsescenter på i en kommune.

2012 blev også året hvor vi var værter for vores første nationale filmpremiere med Hvidstengruppen. Filmen mindede os om, at Randers var et af knudepunkterne for modstandsbevægelsen. Her blev dannet grupper, som valgte at betale den dyrebareste pris for friheden. Den krise vi står i, kan på ingen måde sammenlignes, men viljen til at finde veje, kan vi lære af.

I 2013 vil være stort fokus på arbejdsløshed og børneområdet. Tidens økonomiske udfordringer kræver det, og det vil også blive de helt store temaer op til regions- og byrådsvalg den 19. november. Jeg ser en befolkning i Randers Kommune, der er klar til at tage udfordringerne op. Gang på gang finder vi løsninger. Det vil vi også gøre fremover.

Vores medmenneskelighed og gæstfrihed er stor. Det har vi tidligere set, når vi byder gæster og fremmede velkommen. Både de, der vil slå sig ned her eller er på besøg i vore mange kulturseværdigheder, og også de, der søger hjælp hos os i et asylcenter.

Jeg er utrolig glad og stolt over at være borgmester i en kommune med så stor en næstekærlighed, og som sammen med befolkningen og byrådet vil være med til at træffe beslutninger, der på lang sigt vil være til gavn for os alle.

Lad os stå sammen om de opgaver, der venter forude. Ved at se nye veje og tænke i løsninger i fællesskab, kan vi skabe ny vækst sammen. Jeg er fortrøstningsfuld og glæder mig til det nye år.

Tak for samarbejdet i 2012 og herfra et ønske om et rigtig godt nytår til alle.

 

Dagens Gossip