Randers Jobcenter og Amtsavisen får ledige i job

Kan et samarbejde mellem jobcentret og et lokalt mediehus få lokale virksomheder til at ansætte flere af de såkaldte udfaldstruede ledige, der står til at miste deres dagpenge?

Det spørgsmål kan man snart svare på i Randers. Her er jobcentret nemlig gået sammen med Randers Amtsavis i et utraditionelt partnerskab.

I løbet af den næste måned vil avisen i samarbejde med jobcenteret sætte fokus på emnet.

Blandt andet vil der hver dag blive bragt et portræt af een af de udfaldstruede ledige, succes med job på en virksomhed vil blive omtalt undervejs, og et jobbarometer vil løbende vise, hvor mange ledige, det lykkes at få i arbejde.

- Ideen kom egentlig, fordi vi lavede en historie om en af de ledige, der var i fare for at miste sine dagpenge. Dagen efter blev vi kontaktet af en virksomhed, som gerne ville ansætte ham, og det fik os til at tænke, at vi måske kan være med til at hjælpe flere tilbage på arbejdsmarkedet, siger Axel Præstmark, redaktionschef på Randers Amtsavis.

I Randers står omkring 700 mennesker til at miste deres dagpenge, fordi deres dagpengeperiode snart udløber. Og samarbejdet bliver derfor også hilst velkommen af borgmester Henning Jensen Nyhuus.

- Vi har en stor gruppe mennesker, som står til at miste deres dagpenge og derfor er i en meget presset situation. Jobcenteret gør, hvad det kan for at hjælpe, men det er også nødvendigt at tænke utraditionelt. Vi har ikke prøvet den her slags partnerskaber før, men jeg oplever gang på gang, at der i Randers er en stor velvilje til at hjælpe hinanden. Derfor tror jeg også på, at partnerskabet kan være med til at hjælpe flere i arbejde, siger Henning Jensen Nyhuus.

 

Dagens Gossip