Randers melder fra: Takker nej til europæisk bold

27/05/2013 14:28

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

De har valgt at droppe den kommende sæsons EHF Cup.

En beslutning, som direktør Henrik Mortensen begrunder på klubbens hjemmeside:

- På baggrund af de erfaringer, og den viden vi har omkring deltagelse i den turnering, så vurderer vi simpelthen, at det er for dyrt at deltage i EHF Cuppen, hvor modstanderne først forholdsvis sent bliver attraktive, og hvor mediernes og TV's interesse reelt først indtræder i finalerne, udtaler direktør Henrik Mortensen.

- Vi har i forvejen en smal trup, og i fuld enighed med vores sportslige ledelse har vi besluttet, at det i næste sæson vil være bedre at have fuld fokus på den nationale liga- og pokalturnering siger direktør Henrik Mortensen.

- Vi har de senste tre år deltaget i Champions League, hvor interessen væsentlig højere. Det er også en stor omkostning at deltage der, men i modsætning til EHF Cup og de øvrige europæiske turneringer, så følger der også en del flere mulige indtægtskilder med deltagelse i Champions League, ligesom det også sportsligt og mediemæssigt er milevidt mere attraktivt at deltage i Champions League frem for EHF cuppen.

Randers HK's deltagelse i den forgangne sæsons Champions League kastede en plads i mellemrunden af sig. Henrik Mortensen ærgrer sig over, at det er kommet dertil, at Randers HK ikke kan finde økonomisk belæg for at spille europæisk håndbold igen i år.

- Det er uheldig udvikling for dansk håndbold, som vi beklager, men det kan måske være med til at rejse problemstillingen i Europa i forhold til om alle de fire eksisterende turneringer, er attraktive nok i sin nuværende form, såvel sportsligt som kommercielt, slutter direktøren.