Randers: Politiet låser døren og sender ekstra natpatrulje på gaden

Det er allerede fra nu på lørdag, at alle betjente på nettevagt i Randers kan køre ud i byen, oplyser Østjyllands Politi i dag.

Det sker efter et halvt års arbejde med at sikre politigården, og dermed er man klar til at kunne sende alle patruljer på gaden i Randers-området mellem kl. 23 og 07.

Der er nemlig sørget for, at politigården sikkert kan låses helt ned, når alle patruljer er på gaden om natten, men det betyder ikke, at der kommer et ”lukket”-skilt på hoveddøren.

- Det er bestemt ikke tale om, at vi lukker politigården i Randers om natten. Det handler om at øge vores fleksibilitet, så vi kan bruge vores folk der, hvor der er mest brug for dem – og det er altså oftest på gaden, siger leder af beredskabet i Randers, vicepolitikommissær, Morten Bujakewitz.

I praksis betyder ændringen, at der ikke længere skal sidde en patrulje på politigården i Randers mellem klokken 23 og 07, hvis de ikke har arbejdsopgaver på politigården.

Men det bliver servicen ikke dårligere af, lover Morten Bujakewitz.

- Det er hverken tale om en spareøvelse eller en serviceforringelse. Vi vil stadig være det samme antal politifolk i Randers om natten, og borgerne vil også fortsat kunne få fat på os om natten, uanset om de kontakter os på gaden eller via ringklokken ved politigården, ligesom vi vil sørge for at have mindst én patrulje tæt på politigården, siger han.

Selvom borgerne fremover kan komme ud for, at døren til politigården i Randers er lukket mellem klokken 23 og 07, betyder det ikke, at man ikke kan komme i kontakt med politiet. Politiet kan altid kontaktes på telefon 112 og 114, hvor der sidder folk døgnet rundt, der kan sende den nærmeste patrulje.

Skulle man komme forbi politigården i Randers om natten, og der ikke er nogen på stationen, vil man blive betjent af vagtcentralen via en dørtelefon. Men der vil fortsat møde politipersonale ind på politigården i Randers døgnet rundt, alle ugens dage.

Og der vil også ofte sidde nogen derinde, hvis der er anholdte i detentionen, eller hvis patruljen skal skrive rapport.

- Patruljerne kommer løbende forbi politigården i løbet af natten, og har vi anholdte siddende i detentionen, så skal der jo altid være en patrulje til stede. Så der vil nok være en del nætter, hvor vi alligevel er på politigården, siger Morten Bujakewitz.

 

Dagens Gossip