Rapport: Der er blevet færre fattige børn i Danmark

40.000.

Så mange danskere lever i fattigdom, viser den årlige opgørelse over antallet af fattige, som Indenrigs- og Økonomiministeriet står bag. Det er en svag stigning på 300 personer i forhold til året før.

Ifølge rapporten går det dog den rigtige vej, når det gælder antallet af fattige børn. I løbet af det senest målbare år - det er 2013 - blev der 600 færre fattige børn i Danmark.

Og sammenligner man med tiden, fra regeringen trådte til i 2011, så er børnefattigdommen reduceret med omkring en tredjedel, så der nu er 7300 børn, der lever i fattigdom, viser rapporten.

- Jeg glæder mig over, at der er blevet færre fattige og især færre fattige børn siden 2011, siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

- Mange familier blev løftet ud af økonomisk fattigdom, da vi afskaffede fattigdomsydelserne og loftet over børnefamilieydelsen, ligesom mange danskere igen er kommet i arbejde, siger han.

Opgørelsen slutter dog ved 2013. Dermed har flere af regeringens reformer af kontanthjælp, førtidspension og fleksjob og skat ikke for alvor haft effekt på tallet.

- Det vil vise sig i de kommende år, hvordan det påvirker det samlede billede. Vi vil meget gerne være i regering om et år, når den næste redegørelse skal fremlægges, og stå på mål for, at vores initiativer virker, siger Morten Østergaard og tilføjer:

- Pointen med kontanthjælpsreformen er at få unge til at tage en uddannelse i stedet for at være på kontanthjælp, og er der noget, der flytter mennesker ud af fattigdom, så er det at tage en uddannelse, siger Morten Østergaard.

I regeringsgrundlaget fra 2011 står der, at regeringen "vil måles på at mindske fattigdommen". Og siden dengang er det da også lykkedes - trods stigningen fra 2012 til 2013 - at mindske fattigdommen med 3600.

Ifølge eksperterne - og efterfølgende også regeringen - er man fattig, når man har en indkomst efter skat, der er under halvdelen af medianindkomsten.

I 2013 ville man falde under fattigdomsgrænsen, hvis man havde en disponibel indkomst på under 103.200 kroner om året.

Ser man flere år tilbage, er det ikke nyt med stigningen i antallet af fattige i Danmark, der i dag omfatter 0,7 procent af befolkningen. I 1999 var der 16.200 fattige danskere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip