Rasende cykel-boss kalder dansk cykelløb livsfarligt

15/04/2013 16:56

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

 Det siger direktør Claus Hembo fra Christina Watches-Onfone efter at holdet søndag måtte se deres tyske topnavn Stefen Schumacher kollidere med en bil, som holdt ulovligt parkeret.

- Det var livsfarligt, at den bil pludselig holdt parkeret langt ude på en smal vej og uden at være ordentligt markeret af hverken betjente eller løbsofficials, mener holdejeren.

- Desværre oplever vi gang på gang, at sikkerheden i de danske løb under UCI-niveau, er helt utilstrækkelig. Således igen i dag, hvor modkørende trafik ofte var at finde på ruten. Og dette i form af personbiler i hobetal, cyklister og sågar to modkørende kæmpetraktorer. De UCI-løb, hvor vi normalt slår vores folder, er alt der kan være til fare for vores ryttere på ruten, tydeligt markeret af advarselsskilte, markeret af flagmænd, eller markeret af fløjtende marshalls, men det har man gentagne gange store problemer med til de danske løb, lyder kritikken. Ulykken, der også forårsagede betydelig skade på den firehjulede Opels forrude, kunne have betydet et virvar af sønderslåede og invalideres kroppe i et felt, som kommer susende med +45 km/t.

Efter undersøgelse på Aalborg Universitetshospital kunne det dog konstateres, at Stefan Schumacher "kun" var sluppet med hjernerystelse, overrevne muskler i en skulder og talrige knubs overalt på kroppen.

Schumachers uheld rystede naturligt nok rytterne på Christina Watches-Onfone, som i sæsonens første Post Cup løb kun havde Jimmy Sørensen fremme blandt de forreste.

Team Cults præstationsbærer André Steensen føjede endnu en sejr til en fantastisk weekend for Team Cult, som lørdag kunne se Michael Valgren vinde U23-udgaven af Liége-Bastogne-Liege for andet år i træk.