Rasmus Lauge: Tyske raketter må ikke stikke af

Skrevet af admin

20/01/2015

Mest læste i dag

Tyskland har været bagud i både åbningskampen mod Polen og siden mod Rusland, men alligevel er det blevet til to tyske sejre ved håndbold-VM i Qatar.

Det har overrasket Rasmus Lauge, som hæfter sig ved en stærk moral hos Tyskland, der er modstanderen i den tredje gruppekamp tirsdag aften.

- Jeg tror, det bliver en rigtig hård fight. Tyskerne spiller frit fra leveren. Der bliver gået til den, og de spiller uden det store pres.

- Selv om de har været nede i sækken i begge kampe, så har de kæmpet sig flot tilbage. Det vidner om stor karakter. Og det er på trods af, at de har mistet mange bagspillere inden turneringen, siger Lauge.

Skader holder skytter som Tim Kneule, Jacob Heinl, Sven-Sören Christophersen og Finn Lemke ude af turneringen, men det har ikke fået betydning indtil nu, hvor især Steffen Weinhold har taget over.

- Tyskland spiller lige pludselig god håndbold. Normalt forbinder man tyskerne med store skytter, der bare skal tyre den ind.

- Men nu har de små, hurtige og vævre folk, som også gerne vil have den ud til deres sindssygt dygtige fløjspillere, forklarer Lauge.

THW Kiel-playmakeren fremhæver de tyske fløje Uwe Gensheimer og Patrick Groetzki og advarer om, at de ikke må få tur i den mod Danmark.

- Det skal vi formå at forpurre og få vendt til vores fordel. Det gør vi ved at spille disciplineret og med kløgt i angrebet.

- Det værste er at give dem bolden i hænderne alt for nemt - på dårlige skud og den slags. For så stikker deres raketter af, og så starter deres kontramaskine.

- Vi skal finde vores base i forsvaret og presse dem ud i nogle svære afslutninger, hvor vi ved, at vores målmænd er gode. Og så skal vi have vores kontrafase i gang, pointerer Lauge.

Kampen mellem Tyskland og Danmark går i gang klokken 19.

/ritzau/