Real Madrid er verdens mest værdifulde fodboldklub

For tredje år i træk topper Real Madrid det amerikanske pengemagasin Forbes' liste over verdens mest værdifulde fodboldklubber. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Med en værdi på 3,26 milliarder dollar - cirka 21,7 milliarder kroner - er Real Madrid cirka 664 millioner kroner mere værd end ærkerivalerne fra FC Barcelona, der ligger nummer to på Forbes' liste.

Real Madrids værdi er faldet med fem procent siden sidste års vurdering, på trods af klubben siden da har vundet Champions League med mulighed for at gøre det igen i år.

Til gengæld er den gennemsnitlige værdi af de 20 mest værdifulde klubber steget med 11 procent i forhold til sidste år. Det skyldes hovedsageligt større tv-indtægter og sponsorindtægter.

Den gennemsnitlige værdi er på 7,71 milliarder kroner for en klub i top-20. Det er 84 procent mere end den gennemsnitlige værdi for fem år siden.

Otte ud af de 20 mest værdifulde klubber spiller til dagligt i Premier League.

Det skyldes hovedsageligt, at den britiske valuta er steget i værdi i forhold til euroen og dollaren, men også fordi de engelske klubber kan se frem til en ny og forbedret tv-aftale fra 2016/2017-sæsonen.

Ifølge AFP har Sky og BT købt tv-rettighederne i Premier League fra 2016-2019 mod en betaling på 17,5 milliarder kroner per sæson.

Manchester United er den mest værdifulde klub i Premier League, mens bysbørnene fra Manchester City følger efter foran Chelsea, Arsenal og Liverpool.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip