Real Madrid mister topseedning i Champions League

Real Madrid bliver placeret i andet seedningslag, når der skal trækkes lod til gruppespillet i Champions League næste gang, skriver Daily Mirror.

Degraderingen af Real Madrid skyldes, at det europæiske fodboldforbund (Uefa) indfører nye seedningsregler, når der trækkes lod i sæsonen 2015/16.

Ud over Real Madrid vil reglerne også ramme klubber som eksempelvis Arsenal, Atlético Madrid og Porto.

Tidligere blev klubberne placeret i øverste seedningslag ud fra deres respektive koefficient på Uefa's klubrangliste, men nu overgår man i stedet til at prioritere en landekoefficient.

Det betyder, at mesterholdene i de syv bedste ligaer på ranglisten får en plads i øverste seedningslag, mens den ottende og sidste plads går til den regerende CL-vinder.

Findes Champions League-vinderen blandt en klub i en af de syv øverste ligaer, så går den sidste plads til den ottende bedst placerede nation, hvilket i øjeblikket er Holland.

Dermed placeres PSV Eindhoven i øverste seedningslag på bekostning af klubber fra de største ligaer, der individuelt er placeret bedre end hollænderne. PSV ville med de tidligere regler og en 30.-plads på ranglisten være endt i tredje lag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip