Real Madrid sætter milepæl på pengeliste

Mens det i år går skidt for Real Madrid inden for fodboldbanernes kridtstreger, så er den spanske kongeklub urørlig i sportens økonomiske liga.

Som den første sportsklub i verden har Real Madrid opnået en omsætning på over 500 millioner euro, svarende til cirka 3,8 milliarder kroner, ifølge Deloittes årlige Football Money League.

På andenpladsen på listen, som konsulentfirmaet torsdag offentliggør for 16. år i træk, ligger Real Madrids ærkerivaler FC Barcelona.

De seks første pladser er uændrede i forhold til sidste år. Manchester United er fortsat nummer tre efterfulgt af Bayern München, sidste års Champions League-vindere Chelsea, er nummer fem og derefter følger Arsenal.

Premier League-vinderne Manchester City er rykket fem pladser frem til en syvendeplads, mens AC Milan falder tilbage på ottendepladsen. Liverpool bevarer positionen som nummer ni, mens de italienske mestre fra Juventus går tre pladser frem til nummer 10.

Real Madrids omsætning steg med syv procent til 512,6 millioner euro i sæsonen 2011/12. Det er ottende år i træk, at klubben indtager førstepladsen på pengelisten. Det har tidligere kun Manchester United præsteret - fra 1996/97 til 2003/04.

- Det er en imponerende præstation at passere 500 millioner euro i omsætning, siger Dan Jones fra Deloitte's Sport Business Group.

- Real har ført an i en fænomenal omsætningsvækst blandt sportens topklubber. Klubberne i top-20 har øget omsætningen med 10 procent. En stærk præstation i disse økonomisk trængte tider, siger han.

- Top-20 klubbernes samlede omsætning er firedoblet, siden vi begyndte at lave vores analyse i 1996/97, konstaterer Dan Jones.

Totalt omsatte de 20 klubber for 4,8 milliarder euro - over 33 milliarder kroner - i sidste sæson.

Manchester City opnåede den største procentuelle vækst i sine indtægter - der ikke må forveksles med indtjeningen - med 51 procent til 285,6 millioner euro.

Det eneste nye medlem på pengelisten er Newcastle United, der på bekostning af Valencia indtager 20.-pladsen.

Premier League er den bedste repræsenterede liga med syv hold på listen.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip