Realkreditselskaber varmer op under nyt drømmelån

Det er mindre end en måned siden, at et hidtil uset billigt realkreditlån med en kuponrente på 2,0 blev introduceret.

Men nu kan det allerede være på vej ud til højre igen til fordel for et 1,5 procents lån.

Nationalbankens stop for udstedelse af statsobligationerne har fået investorerne til at søge over i blandt andet realkreditobligationerne mandag, og dermed er kurserne braget i vejret.

For Nordea Kredits vedkommende er kursen steget fra 97,1 i fredags til en kurs lige i underkanten af 100 mandag middag.

Hvis gennemsnitskursen i løbet af en dag når 100, lukkes der for udstedelse af lånet, og derfor er realkreditselskaberne allerede gået i tænkeboks i forhold til, hvad man så skal tilbyde kunderne.

- Vi har reelt to muligheder. Enten nøjes vi med at tilbyde kunderne den 30-årige 2,0 procents obligation med afdragsfrihed, eller også sender vi et nyt lån på gaden med en lavere kuponrente, fortæller Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

Ulempen ved kun at kunne tilbyde kunderne 2,0 procent med afdragsfrihed er, at kursen er lidt lavere end obligationen uden afdragsfrihed, og dermed kommer de kunder, der gerne vil afdrage fra første termin, til at betale mere, end de egentlig skulle.

Til gengæld er de bedre sikret mod at havne i en serie med så lille en volumen, at der opstår risiko for indlåsning.

Det betyder, at få investorer sidder på obligationerne og dermed kan holde kurserne kunstigt oppe, hvilket kan fordyre en senere konvertering væsentligt.

- Vi holder nøje øje med markedet for at se, hvor renterne bevæger sig hen, og så tager vi en beslutning på et tidspunkt, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun hæfter sig dog ved, at kursernes himmelflugt ser ud til at være stoppet efter heftig handelsaktivitet mandag formiddag.

Derfor ser det ud til at være usandsynligt, at 2,0 procents obligationen allerede lukker mandag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip