Red Barnet ser positivt på forældrekurser

Red Barnet Ungdom håber, at den øgede forberedelse på den nye situation kan smitte af på børnenes trivsel.

»Hvis forældre vælger at sige ja til dette kursus, så tror jeg, at de bliver bedre forberedte på den nye situation og får et endnu større overskud til børnene. Hvis jeg får ret i, at det bliver konsekvensen, så tror jeg, at børn i endnu højere grad får et øget selvværd og sunde, gode relationer til deres omgivelser,« siger hun og understreger, at der dog skal være tale om frivillige kurser.

Da SF-formand Annette Vilhelmsen for nylig blev udpeget til ny socialminister, blev hun også minister for de 0-6-årige. I sin forebyggelsespakke vil hun vil blandt andet tilbyde kurser til nye forældre, skærpe indsatsen over for børnefamilier med alkoholproblemer og bruge dagtilbud endnu mere end i dag til at opdage familier med sociale problemer.

Idéen med at tilbyde forældrekurser er inspireret af Holstebro Kommune, hvor man har gode erfaringer med kurser til førstegangsforældre. Her kører forældrekurserne som et treårigt pilotprojekt, og ifølge Politiken tilmelder 91 procent af kommunens kommende forældre sig til kurset, mens kun ti procent falder fra undervejs.

Vilhelmsen vil ikke kommentere den økonomiske del af forebyggelsespakken, men siger, at det er »en klar prioritet for SF«, at der afsættes penge til udsatte børn og unge på finansloven.

Regeringens udspil til en finanslov kommer i næste uge.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip