Redaktør: Betændt diskussion blusser op med dagpengetal

50.648.

Det er tallet, der kan gøre det svært for Helle Thorning-Schmidt (S) at holde fast i statsministerstolen, for det er antallet af danskere, der har mistet retten til dagpenge de seneste to år.

Det nye tal stammer fra en opgørelse fra AK Samvirke, a-kassernes organisation, fredag og dermed blusser en betændt og ubehagelig diskussion for Socialdemokraterne op på ny, lyder det fra Informations politiske redaktør, Casper Dall.

- Tallet gør ondt på Socialdemokraterne på to måder. Det er et højt antal af personer, men det gør også ondt, fordi dagpengediskussionen bliver aktiveret igen, og den diskussion er aldrig sjov for partiet, siger Casper Dall.

- Vel har Helle Thorning på partikongressen sagt, at man ønsker nyt dagpengesystem, men hun mangler at fremlægge, hvad, hun ønsker, der skal erstatte det nuværende, og den diskussion er S-toppen ikke klar til at tage, uddyber han.

SF og Enhedslisten har på baggrund af de nye tal allerede krævet, at regeringen må komme med en løsning, inden der bliver udskrevet valg til Folketinget, men Lennart Damsbo-Andersen, arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne, har over for Jyllands-Posten afvist en lynløsning.

For venstrefløjen kommer tallene da også belejligt.

- Det er helt sikkert vand på SF og Enhedslistens mølle, og tallene aktiverer både deres kampagne og det budskab, som de længe har kørt med.

- De vil fortsætte helt frem til valget, fordi dagpengene er et af de store temaer i valgkampen, og det er en mulighed for dem for at køre hårdt på forskellen mellem dem og regeringen, siger Casper Dall.

Yderligere kan en dagpengediskussion med nyt afsæt endnu en gang illustrere uenighederne internt i regeringen mellem Socialdemokraterne og De Radikale.

Tallene er dog heller ikke behagelig læsning for den borgerlige blok.

- Dagpengeproblematikken har også grene ind i blå blok, fordi Dansk Folkeparti også meget gerne vil ændre på dagpengesystemet. Det betyder, at dagpengereformen også er noget, som Lars Løkke Rasmussen (V) vil være nødt til at forholde sig til, hvis DF skal lægge stemmer til en borgerlig regering, siger Casper Dall.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip