Redaktør: Regeringsrokade skal revitalisere

Der skal ruskes op i regeringen, og derfor rokerer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) rundt på ministerposterne fredag.

Det siger politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Meningen er jo at få lavet en rokade, der revitaliserer. Når man rokerer, er det fordi, nogen vil væk, nogen skal fyres, eller der skal skabes ny energi. Og det er nok mest det sidste, siger han til Ritzau.

Han henviser desuden til, at det især er overraskende, at udenrigsminister Villy Søvndal (SF) får lov til at blive siddende på sin ministertaburet.

- Det er hans held, at man åbenbart ikke har kunnet blive enige om, hvilke konsekvenser det så skulle have, siger Troels Mylenberg.

- Det kan ikke blive en socialdemokrat, fordi de andre partier ikke vil acceptere, at S har både Stats-, Finans- og Udenrigsministeriet, siger han.

Troels Mylenberg siger samtidig, at det muligvis har været en hindring, at De Radikale tilsyneladende ikke har villet rokere på partiets ministre.

Samtidig, vurderer han, er det interessant, at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) står til at blive degraderet til et nyt ministerium, der skal fødes af en sammenlægning af Europa- og Handels- & Investeringsministeriet.

- Tolkesagen har selvfølgelige fyldt noget lige nu og her, men ellers har han jo stået i spidsen for præcis det, som regeringsgrundlaget har bedt om - nemlig en stor besparelse på forsvarsbudgettet, siger Troels Mylenberg.

Han siger desuden, at det virker logisk, at Pia Olsen-Dyhr bliver forfremmet med posten som Transportminister.

- Hun har jo tidligere været transportordfører, så hun kommer ind til et stofområde, hun har beskæftiget sig med. Så det tyder på, at det er et sted, SF'erne gerne vil give noget gas, vurderer Troels Mylenberg.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip