Redningsplan lukker Cyperns næststørste bank

Finansministrene i eurozonen sagde natten til mandag god for en redningspakke til kriseramte Cypern, hvor banksektoren i den senere tid har balanceret på randen af et totalt kollaps.

* Redningsplanen, som sender 75 milliarder kroner i nødlån til middelhavsøen, mindsker risikoen for statsbankerot og euroexit for det lille EU-land.

* Men redningsplanen får meget store konsekvenser for Cyperns to største banker.

* Størst er konsekvenserne for Laika Bank, landets næststørste bank, som må dreje nøglen om. Forretningen opsplittes i en "god" og "dårlig" bank, og den dårlige del bliver lukket ned over tid.

* Den gode bank bliver lagt sammen med Bank of Cyprus, landets største bank. Det betyder mere konkret, at Laika-kunder med under 100.000 euro får sine penge overflyttet til konti i Bank of Cyprus.

* Indskud i Laika Bank på over 100.000 euro, som ikke er beskyttet af EU's bankgarantifond, bliver til gengæld indefrosset. Det vil betyde store tab for velstående kunder, heriblandt mange rige russere.

* Cypern er det femte land i eurozonen, som har fået international hjælp til sin banksektor. Cyprioternes nærmeste allierede, Grækenland, har også fået penge, og det samme gælder Irland, Portugal og banker i Spanien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip