Redningsplanen for Genan er på plads

Skrevet af admin

05/02/2015

Mest læste i dag

Regnskabet efter det finansielle rod i genbrugsvirksomheden Genan er tilsyneladende blevet gjort op.

PKA Pension, der ejer 97 procent af aktierne, fortæller, at man har indgået en aftale med de banker, der har penge til gode i selskabet, og revisionsselskabet Deloitte.

Bankerne har accepteret at afskrive en del af deres gæld, som ifølge finanssitet løber op i en milliard kroner, mod at få del i den erstatning, som revisionsselskabet Deloitte har indvilget i at betale.

- Det er en aftale, som alle parter er tilfredse med, siger PKA Pensions administrerende direktør, Peter Damgaard i en pressemeddelelse.

- I PKA har vi hele tiden understreget vigtigheden af at redde Genan, fordi vi tror på forretningsideen, og fordi det er den bedste måde at sikre vores investering og vores medlemmers pensioner.

Sidste sommer blev det opdaget, at virksomhedens regnskaber ikke gav et retvisende billede af den økonomiske virkelighed.

Genan, der verdens største dækgenbrugsvirksomhed, var på randen af konkurs, men er altså nu blevet reddet, og en eventuel erstatningssag er blevet aflyst.

Dog undgår firmaets tidligere ejer, Bent A. Nielsen, næppe et juridisk efterspil.

- Nu hvor der er indgået en samlet aftale, vil forløbet op til Genans kollaps blive undersøgt mere detaljeret med henblik på, om der er foregået noget ulovligt, hedder det i pressemeddelelsen.

Det er uvist, hvor stort et beløb, der sammenlagt er tabt på sagen. PKA Pension, der skød en stor sum penge ind i Genan i 2007, har allerede nedskrevet sin investering med mere end 800 millioner kroner.

I forbindelse med redningsplanen er Peter Thorsen indsat som ny bestyrelsesformand.

/ritzau/