Regel-skandale ved EM: Danmark skal ikke spille om VM-plads

Næppe havde de danske kvindelandsholdsspillere fået armene ned efter at have sikret sig en kamp om den EM 5. plads, der ville give direkte adgang til VM 2013, før en repræsentant for det europæiske håndboldforbund, EHF, gjorde danskerne opmærksom på, at forbundets regler for direkte VM-kvalifikation er ændret.

Denne ændring, der er blevet vedtaget på forbundets kongres i juni, men som endnu ikke er blevet publiceret på EHF’s egen hjemmeside, hvor man stadig kan læse de gamle regler, er ifølge EHF-repræsentanten blevet meddelt på de såkaldte tekniske møder forud for mesterskaberne i Serbien.

På spørgsmålet om, hvorfor man spiller om 5/6. pladsen ved EM, når den nu ikke har nogen indflydelse på noget som helst, svarer den EHF ansvarlige:

- Turneringsprogrammet blev udarbejdet i januar, hvorefter kampene blev solgt til tv. Først et halvt år senere har vi så lavet reglerne om.

Situationen bliver ikke mindre uoverskuelig af, at den selv samme EHF repræsentant på det indledende tekniske møde i Nis forklarede, at det var nødvendigt med en kamp om 5/6. pladsen, fordi den i tilfælde af at både Norge og Serbien kvalificerede sig til EM-semifinalerne kunne udløse en VM-plads til vinderen.

Dette svar blev givet på et spørgsmål om emnet fra den franske delegation, og franskmændene bekræfter sent torsdag aften, at de siden har været af den samme opfattelse af reglerne, som man har haft i den danske lejr.

 

Dagens Gossip