Regering og opposition tror på snarlig aftale om kontanthjælp

17/04/2013 00:20

BNB

Nyheder
»Vi har forhandlet lang tid, og jeg synes, det ville være godt at få aftalen lukket,« sagde social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) på vej ind til forhandlingerne.Hun ville ikke uddybe, hvilke knaster man mangler at blive enige om, inden en aftale er klar.»Det skal jeg ind og forhandle videre om nu. Jeg håber, at de (borgerlige, red.) nu er villige til at tage ansvar, så vi i fællesskab kan lave en god aftale,« sagde Karen Hækkerup.Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), tror også på en snarlig aftale.»Jeg vurderer, at vi er tæt på. Vi har nogle bekymringer, som vi lige skal have adresseret i en aftaletekst. Jeg vil ikke udelukke, at vi bliver færdige i aften,« sagde han på vej ind til forhandlingerne.»Der har været noget bevægelse de sidste par døgn. Jeg synes, at vi begynder at nærme os en aftale, som vi godt kan se os selv i. Det nærmere indhold vil jeg vente med at komme ind på, til der måtte være en aftale,« sagde Peter Christensen.Der er stadig uenighed omkring forhandlingsbordet:»Vi har stadig en bekymring i forhold til et system, hvor man sådan set giver en noget højere ydelse til folk, der ikke vil gå i uddannelse. Det forhold vil gøre, at der vil være unge kontanthjælpsmodtagere, som selv om de sådan set var i stand til at påtage sig uddannelse, vil se en økonomisk gevinst i at lade være. Det er en bekymring, vi er nødt til at adressere i en eller anden form i en aftaletekst,« sagde han.

Mest læste i dag

»Vi har forhandlet lang tid, og jeg synes, det ville være godt at få aftalen lukket,« sagde social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) på vej ind til forhandlingerne.

Hun ville ikke uddybe, hvilke knaster man mangler at blive enige om, inden en aftale er klar.

»Det skal jeg ind og forhandle videre om nu. Jeg håber, at de (borgerlige, red.) nu er villige til at tage ansvar, så vi i fællesskab kan lave en god aftale,« sagde Karen Hækkerup.

Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), tror også på en snarlig aftale.

»Jeg vurderer, at vi er tæt på. Vi har nogle bekymringer, som vi lige skal have adresseret i en aftaletekst. Jeg vil ikke udelukke, at vi bliver færdige i aften,« sagde han på vej ind til forhandlingerne.

»Der har været noget bevægelse de sidste par døgn. Jeg synes, at vi begynder at nærme os en aftale, som vi godt kan se os selv i. Det nærmere indhold vil jeg vente med at komme ind på, til der måtte være en aftale,« sagde Peter Christensen.

Der er stadig uenighed omkring forhandlingsbordet:

»Vi har stadig en bekymring i forhold til et system, hvor man sådan set giver en noget højere ydelse til folk, der ikke vil gå i uddannelse. Det forhold vil gøre, at der vil være unge kontanthjælpsmodtagere, som selv om de sådan set var i stand til at påtage sig uddannelse, vil se en økonomisk gevinst i at lade være. Det er en bekymring, vi er nødt til at adressere i en eller anden form i en aftaletekst,« sagde han.