Regering: Penge til truede dagpenge-modtagere

Regeringen vil afsætte flere penge til blandt andet seniorjobordningen og uddannelsesordningen, så der kan garanteres hjælp til de tusindvis af danskere, der forventes at opbruge deres dagpenge i første halvår 2013.

Det lover det socialdemokratiske medlem af beskæftigelsesudvalget, Pernille Rosenkrantz-Theil, efter at regeringen har fordoblet sit skøn over antallet af dagpengemodtagere, der kan falde ud af systemet.

- Det koster selvfølgelig flere penge, når det er en større gruppe, vi taler om. Ordningerne er skruet sådan sammen, at det er nogle, vi kan skrue op for.

- Det kræver, at vi afsætter ekstra midler, og det er vi som selvfølgelig som regering parat til at prioritere, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun vil derimod ikke love nye tiltag foruden de opskruede bevillinger for de udfaldstruede dagpengemodtagere.

- Det har været åbenlyst, at vi har haft brug for en meget stor variation af redskaber for at løse det her problem, og det er også det, vi har besluttet. De sidste ting er først faldet på plads umiddelbart inden jul, så lad nu lige tingene virke, siger Rosenkrantz-Theil.

Regeringen har tidligere holdt fast i, at et sted mellem 9000 og 16.000 mennesker ville risikere at ryge ud af dagpengesystemet i hele 2013, heraf 7000-12.000 i første halvår.

Men et opdateret skøn fra Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet lyder nu på, at 17.000-23.000 personer forventes at opbruge deres dagpenge i første halvår 2013.

På den baggrund mener LO's formand, Harald Børsting, at der er behov for flere initiativer fra regeringen.

- Akutindsatsen har i og for sig været fin nok. Den har givet de arbejdsløse mulighed for både uddannelse og akutjob. Men når vi fortsat kan se, at gruppen vokser dag for dag, så er der brug for flere initiativer, siger Harald Børsting.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip