Regeringen fremrykker økonomisk redegørelse

Det trækker nu virkelig op til et folketingsvalg en af de kommende dage.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har netop oplyst, at regeringens økonomiske redegørelse præsenteres tirsdag eftermiddag klokken 14.30.

Efter planen skulle den først offentliggøres torsdag.

Økonomisk redegørelse er regeringens vurdering af den økonomiske udvikling i Danmark og udlandet og indeholder en prognose for dansk økonomi. Den udkommer tre gange om året.

Regeringen har tirsdag formiddag allerede præsenteret et oplæg kaldet "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".

Med den vil regeringen afsætte 39 milliarder kroner ekstra til velfærd frem til 2020. Pengene går til sundhed og ældre, daginstitutioner, vækst og grøn omstilling og tryghed for borgerne.

Økonomisk redegørelse kommer desuden samme dag, som formandskabet i Det Økonomiske Råd, også kaldet vismændene, i sin såkaldte forårsrapport om tilstanden i dansk økonomi roser regeringen.

- Der har været behersket fremgang i dansk økonomi det seneste halvandet år, og vi vurderer, at fremgangen nu vil tage til i styrke.

- Vi forventer, at BNP vil vokse med omkring to procent både i år og næste år. Det vil trække den private beskæftigelse op med 60-70.000 personer, siger overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen i en kommentar til rapporten.

Vismændene venter nu en vækst i BNP i år på 1,9 procent. Det er 0,4 procentpoint mere end i vismændenes seneste prognose fra efteråret. I 2016 ventes en vækst i BNP på 2,3 procent.

Det er økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), som vil præsentere regeringens økonomiske redegørelse tirsdag.

Mandag udtalte Morten Østergaard til DR om redegørelsen, at Danmark for første gang i mange år befinder sig i et økonomisk opsving, og at krisen er forbi.

Det samme gentog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag.

- Vi har haft vækst i halvandet år i træk. Familiernes optimisme er den højeste i ni år. Danmark er ude af krisen. Danmark er igen på sikker vej. Derfor er det også nu, vi skal holde fast, sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt.

En meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, viste mandag, at blå blok står til 54,3 procent af stemmerne, mens rød blok får 45,6 procent ved et folketingsvalg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip