Regeringen klar til blå kontanthjælpsreform

Regeringen er langt inde i planerne om at sikre en finanslovaftale med Venstre og dermed uden om Enhedslisten. Det skriver Børsen.

Regeringen er ifølge avisen parat til at acceptere et krav fra Venstre om, at den kommende reform af kontanthjælpssystemet skal være en del af forhandlingerne om finansloven, der indledes i dag.

- Det er ikke en skræmmende tanke for os, at de (Venstre, red.), siger, at de gerne vil lave en finanslovaftale, der omfatter kontanthjælpen, siger en kilde fra et af regeringspartierne til Børsen.

Reformen af kontanthjælpen skal ifølge regeringens lovkatalog først træde i kraft den 1. marts næste år. Men regeringen er villig til allerede nu at indgå en aftale om, hvor mange penge ændringerne skal skaffe, og hvordan de skal bruges.

Ifølge Børsens oplysninger har regeringen en målsætning om, at reformen skal styrke de offentlige finanser med én milliard kroner om året fra 2020.

En aftale med Venstre afhænger af, at parterne bliver enige om, hvordan pengene skal bruges.

Venstre har foreslået at bruge dem til skattelettelser for erhvervslivet. Et ønske, der ikke deles af Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen.

- Det lyder som en svær opgave, men vi må jo se, hvor langt vi kommer inde ved forhandlingsbordet, siger John Dyrby Paulsen.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, har tirsdag aften et indledende møde med finansminister Bjarne Corydon (S) om finansloven.

Bliver Venstre og regeringen enige, vil det efterlade Enhedslisten uden indflydelse på finansloven.

Frank Aaen, finansordfører for Enhedslisten, er ifølge Børsen "rystet" over regeringens planer, som han ser som en forlængelse af sommerens skatteaftale mellem regeringen og Venstre.

 

 

Dagens Gossip