Regeringen overvejer at droppe nye ejendomsvurderinger

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) overvejer helt at droppe de nye vurderinger for 2013, da problemerne med de forkerte vurderinger langt fra er løst.

»En suspenderingsmodel i forhold til 2013-vurderingen er ikke uden problemer, men det er et af de spor, vi arbejder med,« siger Holger K. Nielsen til Berlingske.

Beslutningen er endnu ikke taget, men skatteministeren vil formentlig ikke få svært ved at de Radikale med på idéen.

»Udsigten til, at vurderingerne kommer til at ramme mere inden for skiven, har vi ikke, da vi først nu er ved at se på, hvordan vi kan forbedre systemet. Derfor vil jeg ikke afvise, at det kan være et af de værktøjer, vi griber til,« siger skatteordfører Nadeem Faroq (R).

Han understreger også, at det ikke er så nemt at aflyse de nye vurderinger, som det lyder, men at det altså er en af muligheder, der er på blokken.

De Radikale er til gengæld ikke så meget for at skære ti til 20 procent af de nye vurderinger, som Liberal Alliance forslår som et middel mod at opkræve boligejerne for meget i skat.

»Jeg vil gerne advare mod, at man starter et kapløb mod bunden. Det er ikke sådan, at vurderingerne er fuldstændig tilfældige. De er trods alt baseret på nogle matematiske modeller. Derfor vil jeg gerne advare mod at begynde at skære ti eller 20 procent af vurderingerne,« siger Nadeem Faroq.

Han lover, at der bliver arbejdet på højtryk, så regeringen snart kan præsentere en løsning.

 

Dagens Gossip