Regeringen sender millionhåndsrækning til DSB

I forslaget til næste års finanslov, som bliver præsenteret tirsdag kl. 11, vil regeringen foreslå at annullere en ellers planlagt besparelse hos DSB i 2014 på 300 millioner kroner. Det erfarer Berlingske.

Allerede tilbage i 2011 pålagde den tidligere VK-regering DSB en årlig besparelse på 300 millioner kroner. Som led i finanslovsaftalen for 2012 blev besparelsen annulleret, men i år er den til dels blevet til virkelighed gennem en ekstraordinær udbyttebetaling fra DSB.

Der lød ellers højlydt kritik sidste år - blandt andet fra pendlerforeninger og regeringens parlamentariske grundlag Enhedslisten - da regeringen i sit finanslovforslag havde inkluderet den forhenværende VK-regerings besparelse hos DSB.

Dengang udtalte DSBs økonomidirektør Jacob Kjær, at besparelser i den størrelsesorden ville ramme passagererne og gå ud over køreplanerne.

Allerede på det tidspunkt var DSB i fuld gang med at implementere strategien »Sundt DSB«, der skal genoprette økonomien i det statslige selskab og sigter mod en økonomisk forbedring på en milliard kroner inden udgangen af 2014.

DSB er kommet langt med planerne - der blandt andet tæller nedlæggelse af cirka 1.000 stillinger i Danmark - men man er endnu ikke i mål. Ifølge Berlingskes oplysninger vil regeringens annullering af besparelsen dog ikke få indflydelse på den videre implementering af DSBs økonomiske strategi.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra DSB.

 

Dagens Gossip