Regeringen styrker integrationsindsatsen med Task Force

Nyankomne flygtninge og familiesammenførte kommer med meget forskellige forudsætninger og ofte sammensatte problemer i forhold til deres integration i det danske samfund.

Kommunerne griber modtagelsen og den tidlige integrationsindsats meget forskelligt an, med forskelligt ressourceforbrug og med meget forskellige resultater.

Social og Integrationsminister Karen Hækkerup vil gerne synliggøre de gode erfaringer, fra kommuner som gør det godt.

- Det gør vi først og fremmest for, at de nye borgere bliver godt integreret i det danske samfund, og en vellykket integrationsindsats, er samtidigt positivt for samfundsøkonomien, siger Karen Hækkerup og fortsætter

- Integrationsindsatsen skal først og fremmest løses af kommunerne, men vi vil gerne hjælpe kommunerne – og det gør vi blandt andet med Task Forcens arbejde, slutter Karen Hækkerup.

Borgmester i Furesø Kommune og formand for Task Force om integration Ole Bondo Christensen er frem til kommunebesøgene.

- Kompleksiteten i integrationsarbejdet betyder, at mange forskellige grene af de kommunale forvaltninger skal ind over opgaven. Vores arbejde i Task Forcen skal hjælpe kommunerne med at skabe en sammenhængende, koordineret og effektiv integrationsindsats, siger Ole Bondo Christensen.

Den gode modtagelse, af nyankomne flygtninge og indvandrere, er koordineret og sammenhængende, og tager hånd om hele familiens integration.

Samtidig med at den enkelte får mulighed for, at anvende egne ressourcer som aktiv medborger, i det danske samfund – og det er netop noget, kommunerne Hedensted og Ringkøbing-Skjern er gode til.

I Hedensted har man ansat en såkaldt ’Link-worker’ – en slags koordinator, der sikrer en sammenhængende integrationsindsats på tværs af forvaltninger, og ved hjælp af 3/2 modellen kombineres danskundervisning med arbejdsmarkedserfaring.

I Ringkøbing-Skjern har man formuleret en fælles integrationspolitik, der er kendt på tværs af forvaltningerne og som sikrer samarbejdet på tværs.

Der er ansat familiekonsulenter, som tilknyttes alle nyankomne flygtningefamilier med børn og unge, og støtter op om børnenes trivsel og skolegang.

Task Forcen skal afrapportere inden 1. juni, og skal foruden den indsamlede best practise, også opstille et idékatalog, med forslag til nye initiativer, der lokalt kan fremme integration og medborgerskab, og som kan indgå i regeringens videre arbejde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip