Regeringen vil bekæmpe social dumping

Indsatsen bliver samtidig en væsentlig del af regeringens udspil til finansloven, erfarer Politiken.

Ifølge avisens oplysninger vil initiativerne blive annonceret allerede fra morgenstunden, når Thorning sammen med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) besøger en byggeplads i Nordhavn, hvor to store siloer skal ombygges.

Det handler del om at styrke et koordineret tilsyn mellem skattemyndighederne, politiet og Arbejdstilsynet især i rengøringsbranchen, kørsel og distribution samt hotel- og restaurationsbranchen og så lægges der op til højere bøder for at overtræde lovgivningen.

Regeringen vil desuden lægge pres på regioner og kommuner for at anvende de såkaldte arbejdsklausuler, som skal sikre, at de overenskomstmæssige vilkår i Danmark bliver overholdt.

Ifølge Politikens oplysninger vil regeringen ikke lovgive om brug af klausulerne, men i stedet opfordre regioner og kommuner til at bruge arbejdsklausuler og bidrage med en standardkontrakt, som kan bruges, når der skal skrives udbudsmateriale.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen (Ø) glæder sig over, at kontrolindsatsen bliver øget, men partiet er ikke tilfreds.

»Der er i hvert fald tre ting, der skal sættes på toppen af regeringens initiativer, før vi kan nærme os noget, der ligner en effektiv løsning på problemet. Det kan langt fra klares bare med noget kontrolvirksomhed«, siger Finn Sørensen, der foreslår, at der skal være lovkrav om, at alt kommunalt og regionalt byggeri udføres på overenskomstmæssige løn- og ansættelsesvilkår.

»Vi har ikke tillid til, at kommunerne kan finde ud af det af sig selv. Vi ved, at det ikke engang er halvdelen af kommunerne, der benytter sig af arbejdsklausuler og det er en brøkdel af kommunerne, der overhovedet kontrollerer, om de aftaler, vi indgår, bliver overholdt«, siger Finn Sørensen til Politiken.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip