Regeringen vil drøfte SU-regler efter EU-dom

Det siger fungerende europaminister, Henrik Dam Kristensen (S), efter at EU-domstolen i Luxembourg har afgjort, at det strider mod EU-traktaten, når tyske statsborgere kun kan få fuld studiestøtte med sig til udlandet, hvis de har boet i Tyskland tre år i træk inden studierne.

»Uddannelsesminister Morten Østergaard vil indkalde forligspartierne til en drøftelse af konsekvenserne af EU-dommene, herunder om der er behov for justering af de danske regler om tilknytning for at kunne modtage SU,« udtaler Henrik Dam Kristensen i en skriftlig kommentar med henvisning til regeringspartierne, Venstre, de Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Han understreger, at det er for tidligt at udtale sig om eventuelle konsekvenser.

»Det vil vi nu studere nøjere, og når det er sket, vil regeringen fremlægge sine vurderinger,« lover Henrik Dam Kristensen.

Han hæfter sig ved, at dommen holder døren åben for, at EU-landene kan bruge andre kriterier til at begrænse udbetalingen af støtte til studier i andre EU-lande.

I Danmark er det et krav om, at danske statsborgere skal bo to ud af de seneste ti år i landet, før de kan tage dansk SU med til udlandet for at læse.

Henrik Dam Kristensen advarer imod, at der skabes usikkerhed om det danske SU-system som følge af torsdagens dom i Luxembourg:

»Der er bred politisk enighed om at fastholde en god og holdbar SU, som er i overensstemmelse med EU-reglerne. Det blev slået fast i forbindelse med forårets SU-reform.«

 

Dagens Gossip