Regeringen vil spare på efteruddannelse af voksne

Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund (EL), er alt andet end begejstret for forslaget, som hun kalder for en »rigtig dårlig idé«.

»SVUen er en af de ting i vores efteruddannelsessystem, som fungerer rigtig godt, og som har sikret, at tusindvis af pædagoger, sygeplejersker og lærere har kunnet tage efteruddannelse og blive endnu dygtigere,« siger hun til dr.dk og understreger, at forslaget strider imod regeringens egne ambitioner.

»Jeg frygter, at konsekvensen af besparelsen bliver, at pædagoger, sygeplejersker, lærere og så videre nu vil fravælge efteruddannelse. Og er der noget, som vi på Christiansborg - og især regeringen - har understreget som en vigtig ting både for Danmark, men sådan set også for dansk konkurrenceevne, så er det, at vi hele tiden skal være dygtigere, og det kræver efteruddannelse,« siger hun.

Ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er der tale om at målrette støtten til personer uden en videregående uddannelse, personer med en kort videregående uddannelse og personer med en forældet uddannelse.

»Jeg synes, at det er i fin tråd med vores ambitioner om at få et dobbelt uddannelsesløft, hvor vi får nogle ufaglærte til at blive faglærte og nogle faglærte til at tage en videregående uddannelse, at vi så også siger, at dem, der har fået en lang videregående uddannelse og har brugt den, hvor den ikke er blevet forældet, ikke kan få tilskud, men stadig godt tage en uddannelse,« siger Morten Østergaard dr.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip