Regeringen vil standse forældre, som chikanerer sig til forældremyndighed

Hvert år ender en del skilsmisser blandt danske forældre så ulykkeligt, at de forsøger at chikanere hinanden og forhindre den anden i at se fælles børn.

Den chikane vil Folketinget stoppe med en ny skilsmissepakke, som alle partierne står bag.

Læs også: 15 ting du lærer når dine forældre bliver skilt

Det skriver Søndagsavisen.

"Som det er nu, kan det desværre betale sig for nogle forældre at chikanere den anden forælder ud af barnets liv. Skilsmissepakken vil konkret betyde for børnene i de her chikanesager, at der ikke går så lang tid, hvor de er adskilt fra deres mor eller far," siger socialminister Manu Sareen.

Med aftalen sætter politikerne blandt andet et loft over, hvor længe Statsforvaltningen må være om at træffe midlertidige afgørelser om samvær i de sager, hvor der ikke er kontakt mellem en forælder og et barn.

Læs også: Statsforvaltningens børnetelefon gløder

Som det er nu, er der ingen fast grænse, og det betyder, at skilsmissebørn risikerer at miste kontakten til den forælder, som barnet ikke bor sammen med, mens sagen bliver behandlet.

Initiativet får ros fra Foreningen Far.

"Det er for de fleste forældre følelsesmæssigt meget voldsomt at miste kontakt til sit barn uden fornuftig og saglig grund. Det er i dag meget nemt at udøve samværschikane over for den forælder, som barnet ikke bor hos. Skilsmissepakken vil forhindre en række af de mest almindelige former for chikane," siger landsformand Jesper Lohse.

 

Dagens Gossip