Regeringens skattestigninger er endt som skattelettelser

Men siden de to partier kom til magten i 2011, har regeringen ikke samlet set gennemført en skattestigning. De mange reformer, aftaler og finanslove er i stedet blevet til skattelettelser for 2,5 milliarder kroner, skriver Information på baggrund af en opgørelse fra Finansministeriet.

Men det er ikke noget at skamme sig over, siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S).

»Vi bliver kritiseret fra en side for ikke at give skattelettelser nok og fra en anden side for overhovedet at tænke på at give lønmodtagerne mere af deres lønindkomst og reducere virksomhedernes afgiftsbelastning,« siger han til Information.

»Vi er godt tilfredse med, at vi har bragt os i en situation, hvor vi har kunnet sørge for lavere skat på almindelige lønmodtageres arbejde, har kunnet bidrage til at forbedre konkurrenceevnen i kraft af vækstplanen, samtidig med at vi har råd til at lave forskellige forbedringer af velfærden og have et meget højt investeringsniveau. Jeg synes, at regeringen har bragt Danmark et godt sted hen,« fortsætter Jesper Petersen.

Mens Venstre glæder sig over skattelettelserne, er Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) ikke tilfreds. Hun mener, regeringen løber fra sine valgløfter.

»Det her er endnu et eksempel på, at regeringen siger ét og gør noget andet. Det viser, at der er rum til at styrke velfærden og investere i arbejdspladser. Det er et spørgsmål om politisk vilje,« siger hun til Information.

Enhedslistens frontfigur afviser, at partiet som parlamentarisk grundlag bærer sin del af skylden for, at skattestigningerne er blevet til skattelettelser.

»Vi bærer ansvar for det, vi stemmer for. Og ikke for det, vi stemmer imod. Og jeg tror, at de fleste kan huske, at Enhedslisten ikke stemte for regeringens skatteaftale med de borgerlige,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Dagens Gossip