Regeringens SU-planer afsløret

Det sjette studieår - det såkaldte fjumreår - bliver ikke afskaffet på de videregående uddannelser, fastslår uddannelsesminister Morten Østergaard (R) på et debatmøde på Aarhus Universitet.

Men ordningen bliver ændret, så fjumreåret kun er tilgængeligt for de studerende, der holder sabbat i mindre end to år mellem ungdomsuddannelserne og den videregående uddannelse.

- Det betyder altså, at for alle dem - det store flertal, 7 ud af 10 - der starter på deres videregående uddannelse senest to år efter deres ungdomsuddannelse, der vil der fortsat være et sjette SU-år, siger Morten Østergaard.

En reform af SU-ordningen er lige på trapperne og har været diskuteret intenst de seneste uger.

Reformen skal være med til at få studerende hurtigere gennem uddannelsessystemet og derved være med til at spare de op mod to milliarder kroner, der er lagt op til.

Derudover lægger Morten Østergaard op til, at ændre antallet af måneder, man som studerende må være forsinket undervejs på uddannelsen.

- I dag må man være 12 måneder forsinket, og alligevel være SU-berettiget. Der vil vores forslag fremadrettet være, at man højest må være forsinket et semester, siger Østergaard.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip