Regeringsparti er med på at diskutere flere pædagoger

Regeringen ventes i løbet af foråret at præsentere et nyt børneudspil, og når brikkerne for det udspil skal falde på plads, så er Socialdemokratiet villig til at diskutere, om der skal yderligere fokus på at få flere pædagoger i daginstitutionerne.

Det har blandt andet pædagoger og forældre ytret ønske om, og selv om der er sikret flere penge til pædagoger i årets finanslov, kan flere være på vej. Det siger børne- og undervisningsordfører Annette Lind (S) til Ritzau.

- Vi er villige til at diskutere tingene. Vi har allerede givet 500 millioner kroner om året til kvalitetsforbedringer samtidig med, at vi på finansloven 2015 satte 250 millioner kroner af direkte til normeringer.

- Det kan give et løft i ydertimerne på institutionerne og i sparringen hos dagplejen. Generelt giver det jo et løft med øgede normeringer, siger hun.

Forældrenes Landsforeningen, Fola, har på et dialogmøde med børne- og socialminister Manu Sareen (R) sagt, at "det er vores kernesag nummer et at få lavet minimum-normering for antallet af pædagoger".

Også pædagogernes faglige organisation, Bupl, ønsker flere pædagoger, men det må ikke være et mål i sig selv.

Oppositionspartierne har ikke deltaget i dialogmøderne om et nyt børneudspil. Men de er ikke afvisende over for at se på muligheden for at øge antallet af pædagoger.

- Vi stemte for regeringens forslag i finansloven med tilførslen på 250 millioner kroner, påpeger Venstres børne- og familieordfører, Tina Nedergaard.

Hun suppleres af Dansk Folkepartis børne- og familieordfører, Karin Nødgaard.

- Vi er bestemt ikke afvisende for at gå den vej. Kommunerne skal beslutte, hvordan man vil have det, men det er problematisk, når vi hører, at der har været mange børn til en enkelt pædagog. Er det sikkerhedsmæssigt forsvarligt?, spørger hun.

I 1986 passede en voksen i en vuggestue 4,1 barn i gennemsnit, mens en voksen i dag skal holde styr på 6,5 af de små børn.

I forhandlingerne om et nyt børneudspil vil Socialdemokratiet desuden lægge vægt på, at man øger børnenes trivsel og udvikling. Det kan blandt andet ske gennem mere sundhedspleje til enkelte familier og fokus på sprogstimulering, mener partiet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip