Regeringspartier siger nej tak til sortering af studerende

Det mener både SF og de Radikale, der ligesom Venstre skyder forslaget, som kommer fra Dansk Folkeparti, ned.

»Det vil gøre vores universiteter og uddannelser dårligere. Alle vores uddannelser har en strategi om at blive førende globalt, og det indebærer også at få udenlandske talenter til Danmark. Og hvis ikke vi kan det, fordi Dansk Folkeparti er blevet udlændingeforskrækket, så får vi dårligere uddannelser, og det vil være skidt for Danmark,« siger fungerende politisk ordfører Andreas Steenberg (R).

»Vi ønsker ikke, at Danmark skal være kendt for det i udlandet, og det giver også noget, at vi har blandede miljøer på uddannelsesstederne,« supplerer forskningsordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

De er dog helt enige med Dansk Folkeparti i, at manglen på kollegiepladser er et reelt problem.

»Med det her meget store optag, så er det meget naturligt, at vi begynder at diskutere, hvordan vi får bygget flere studieboliger til de unge,« siger Andreas Steenberg og understreger, at der allerede er ved at blive bygget flere kollegiepladser i Århus og København.

Han mener derudover, at politikerne skal blive bedre til at opfordre de studerende til at søge mod de byer, hvor der ikke er så lang en kø til at få en studiebolig.

Lisbeth Bech Poulsen understreger, at der bliver arbejdet på sagen.

»Der er blandt andet mulighed for at konvertere ældreboliger om til studieboliger. Og der et samarbejde i gang mellem uddannelsesministeren og boligministeren i forhold til, hvad man kan gøre for at skabe bedre rammer for kommunerne for at kunne bygge mere,« siger SFeren.

 

Dagens Gossip