Regeringsrokade i dag – Sass bliver minister

47-årige Henrik Sass Larsen overtager posten fra SF-formand Annette Vilhelmsen, som i stedet bliver socialminister.

Sass Larsen blev ellers for bare to år siden nærmest dømt ude af dansk politik i kølvandet på blandt andet BTs artikler om hans forbindelser til en rocker i Køge.

På trods af rygter om det modsatte bliver Villy Søvndal på posten som udenrigsminister.

Nikolaj Wammen bliver forsvarsminister, Pia Olsen Dyhr transportminister og Karen Hækkerup fødevareminister i stedet for Mette Gjerskov, som ryger ud, mens Nick Hækkerup bliver handels- og europaminister.

Transportminister Henrik Dam Christensen ryger ud af regeringen. Han bliver ifølge TV2 News gruppeformand for Socialdemokratiet.

Der er ingen ændringer i de radikale ministerposter.

Helle Thorning-Schmidt foretager rokaden samme dag, som Venstre fremlægger en stor beskæftigelsespakke på sommergruppemødet, der afholdes i Vemb i Vestjylland. Og det er der efter alt at dømme en grund til, forklarer BTs politiske kommentator, Lotte Hansen:

”De kupper noget Venstres plan. Venstre har lige lanceret deres store plan for at redde Danmark. Den er der nok ikke så mange, der ser nu, hvor Socialdemokraterne tager den politiske dagsorden,” siger Lotte Hansen.

Sidste ministerudskiftning fandt sted i begyndelsen af december 2012. Dengang valgte Uffe Elbæk (R) at træde tilbage som kulturminister efter beskyldninger om nepotisme i forbindelse med arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, hvor han tidligere sad i bestyrelsen, og hvor han nuværende mand er ansat. Kulturministerposten gik herefter til Marianne Jelved (R).

 

Dagens Gossip