Region Midtjylland: Tiltag skal give et bedre liv til psykisk syge

Tiltagene betyder at læger, privatpraktiserende psykiatere og kommuner nu får én indgang, når de vil henvise en ikke akut psykisk syg til behandling, hvor det er besluttet, at ingen henviste patienter afvises.

Nemlig til Psykiatriens Centrale Visitation, hvor sygeplejersker og læger hurtigt finder det mest relevante udrednings- eller behandlingstilbud til patienten.

Det skønnes, at Psykiatriens Centrale Visitation årligt skal visitere omkring 19.000 patienter videre til de psykiatriske afdelinger.

Er der tvivl om, hvilken behandling en patient skal have, henvises patienten som minimum til en vurderingssamtale. Vurderes patienten efter samtalen ikke at tilhøre psykiatriens målgruppe, skal patienten afsluttes med konkret rådgivning til den, der har henvist, om hvordan behandlingen kan fortsættes hos egen læge eller kommunen.

Cheflæge Per Jørgensen forventer, at der hermed bliver taget bedre hånd om de patienter, der i dag svæver i en gråzone mellem de kommunale tilbud, praktiserende læger og behandlingspsykiatrien.

Mange vil få tilbudt et pakkeforløb
Mange psykiatriske patienter vil som noget nyt blive visiteret til et pakkeforløb. Et pakkeforløb er et på forhånd fastlagt forløb for udredning og behandling af en specifik sygdom.

Foreløbig er der otte pakkeforløb klar for voksne patienter inden for det ambulante ikke-psykotiske område samt en udredningspakke for voksne patienter med uklare symptomer.

Herudover er fire udredningspakkeforløb for børne- og ungeområdet på trapperne, som senere vil blive suppleret med behandlings-pakkeforløb.

- Formålet med det hele er, at vi bliver i stand til at behandle flere, og at den enkelte patient hurtigt få afklaret, hvad der videre skal ske, siger cheflæge Per Jørgensen.
Tiltagene er en del af strategien, der skal være med til at realisere hovedvisionen i psykiatriplanen: ”Bedre behandling og længere liv til flere med en psykisk sygdom”.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip