Region Syddanmark bygger nyt psykiatrisk afdeling tæt på Vejle Sygehus

22/10/2012 20:55

Elo Christoffersen

Nyheder
Regionsrådet har i dag taget næste skridt i sagen om at bygge en ny moderne psykiatrisk afdeling tæt på sygehuset i Vejle. Den nye psykiatriske afdeling bygges på den grund ved sygehuset i Vejle, som Vejle Kommune har reserveret i lokalplanen. Der er tale om en cirka 40.000 kvadratmeter stor grund, der ligger nabo til sygehuset, og som i dag huser haveforeningen Nordly. Et flertal i regionsrådet har i dag besluttet sig for at anmode Vejle Kommune om at købe grunden og de ejendomme, der er på grunden. Regionen har samtidig afsat pengene til grundkøbet. 36 stemte for og fire fra SF´s gruppe stemte imod. Når regionen anmoder kommunen om at erhverve grunden, er det udtryk for den gængse praksis i den slags sager og det skyldes, at regionen ikke selv har hjemmel til at ekspropriere grunden.

Mest læste i dag

Regionsrådet har i dag taget næste skridt i sagen om at bygge en ny moderne psykiatrisk afdeling tæt på sygehuset i Vejle.

Den nye psykiatriske afdeling bygges på den grund ved sygehuset i Vejle, som Vejle Kommune har reserveret i lokalplanen. Der er tale om en cirka 40.000 kvadratmeter stor grund, der ligger nabo til sygehuset, og som i dag huser haveforeningen Nordly.

Et flertal i regionsrådet har i dag besluttet sig for at anmode Vejle Kommune om at købe grunden og de ejendomme, der er på grunden. Regionen har samtidig afsat pengene til grundkøbet.

36 stemte for og fire fra SF´s gruppe stemte imod. Når regionen anmoder kommunen om at erhverve grunden, er det udtryk for den gængse praksis i den slags sager og det skyldes, at regionen ikke selv har hjemmel til at ekspropriere grunden.