Region Syddanmark forlænger én-måneds-garantien

I Region Syddanmark vil patienterne indtil den 1. april 2013 stadig blive undersøgt og behandlet på sygehuset indenfor den måned, som den nuværende behandlingsgaranti foreskriver. Det vil de, selvom regeringen i et nyt lovforslag lægger op til, at behandlingsgarantien fra årsskiftet for ikke-alvorlige sygdomme som for eksempel grå stær udvides fra én til to måneder.

Den 1. september 2013 træder regeringens nye udredningsgaranti i kraft. Den betyder, at patienter ikke behøver forlade sygehuset, uden at have fået stillet en diagnose eller have fået afkræftet mistanken om en alvorlig sygdom. Hvis det viser sig fagligt umuligt at stille en diagnose i løbet af en måned, er sygehuset forpligtet til at lave en plan over det videre udredningsforløb.

Liste skal lægge linjen

I Region Syddanmark er arbejdet med at implementere de nye retningslinjer allerede godt i gang.

Udover tilrettelse af indkaldelsesbreve med de nye regler, skal Region Syddanmark også selv lægge linjen for, hvilke patienter, der skal behandles under betegnelsen: ikke-alvorlige lidelser.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip