Region Syddanmark frygter mangel på vækst

Vækstbarometeret fra september viser tydeligt, at vækstoptimismen hos virksomhederne flader ud.

Virksomhederne har svært ved, at skaffe finansiering, og mange er blevet pessimistiske, og tror simpelthen ikke på, at der skabes flere job.

Især virksomheder, som har forbrugerne som kunder mærker presset, hvorimod eksport -og ordreproducerende virksomheder kan se mere optimistiske på fremtiden.

Udfordringen med finansieringen betyder, at mange virksomheder generelt forventer at investere mindre i det kommende kvartal.

Dog er der et mere positivt syn på tingene fra bygge -og anlægsbranchen, da flere virksomheder i byggeriet resten af året ud, forventer en stigning i omsætning, flere ansatte, flere ordrer og mere eksport.

- Holder udviklingen i byggeriet stik, så kan det blive den motor, som kan være med til at trække væksten i regionen tilbage på et mere positivt spor. I Region Syddanmark bidrager vi også til væksten i byggeriet, blandt andet med store investeringer på sygehusområdet, og i miljørigtige ombygninger og grønne energianlæg i vores bygninger, og jeg håber, at man mange andre steder vil følge trop, siger formanden for Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum, Carl Holst .

 

Dagens Gossip