Regionerne er klar til at give psykiatrien ekstra løft

Hos Danske Regioner er man godt tilfreds med den nye aftale mellem satspuljepartierne, der skal løfte psykiatrien og give sikre bedre forhold for psykiatripatienter.

Satspuljepartierne blev fredag aften enige om at bruge 2,2 milliarder kroner til psykiatriområdet fra satspuljemidlerne.

- I regionerne er vi glade for, at Folketinget med den nye aftale støtter op om indsatsen i psykiatrien og er med på, at den trænger til et løft.

- Satspuljemidlerne gør os i stand til at tilbyde en bedre og mere fleksibel ambulant behandling, bedre fysiske rammer og opkvalificering af vores medarbejdere. Alt i alt en rigtig god dag for psykiatrien, siger Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), i en skriftlig kommentar.

Aftalen betyder blandt andet, at der bliver ansat mere personale, at flere medarbejdere kan komme på efteruddannelse, og at ventelisterne i psykiatrien kan nedbringes.

Regeringens forslag lød på at bruge 1,6 milliarder kroner på psykiatriområdet, men ved de afsluttende forhandlinger i Sundhedsministeriet er det lykkedes SF og de borgerlige partier at presse regeringen til at øge beløbet med 600 millioner kroner.

De ekstra penge tages fra satspuljemidlerne, som dermed står tilbage med færre penge til andre tiltag. Med aftalen er det op til de fem regioner at sørge for at løfte området til gavn for psykiatripatienter og pårørende, lyder det.

- Nu skal vi have fat i Danske Regioner og sige: her er der en masse penge at gøre godt med, nu skal I fortælle os, hvordan I vil nå de mål, I er kommet med.

- Vi skal følge op overfor regionerne og sikre, at de lever op til vores mål. Vores indstilling er, at ventetiden på 43 dage skal ned, siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

Det skal ske ved at ansætte mere personale, men det kan også ske ved at effektivisere, lyder det fra ministeren.

Han vil ikke udstikke konkrete måltal, som der skal leves op til, selvom det var et af kravene fra Venstre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip