Regionsgrænse flytter bevidstløs fra ambulance til ambulance

»Ambulancefolkene finder ud af, at Kaj skal køre med ambulance nummer to, fordi han befinder sig på deres side af grænsen. Så han bliver løftet over på Region Sjællands båre,« fortæller Kim Jensen, der var med på træningsturen, til Ekstra Bladet.

Kaj Flindt ender på Køge Sygehus, der ligger 39 kilometer fra skadestedet og 15 kilometer længere væk end Herlev Hospital, hvor den første ambulance ville have afleveret den sårede cykelrytter.

Hos Region Hovedstaden fortryder man ikke, at man ventede på en ny ambulance fra naboregionen.

LÆS OGSÅ: V: Vanvittige ambulanceregler skal ændres

»Patienten var Region Sjællands opgave, når han er faldet i deres region. Derfor skulle han indlægges på et hospital der. Vi ville ikke bortføre ham til et hospital i Region Hovedstaden,« siger leder af ambulanceberedskabet i Region Hovedstaden, Jan Nørtved, til Ekstra Bladet.

For hovedpersonen selv er det uforståeligt, at han skulle flyttes fra en ambulances varetægt til en andens.

»Hvis der havde været noget med mit hoved, så kunne det have været katastrofalt at stå og vente på en ny ambulance,« siger Kaj Flindt til Ekstra Bladet og tilføjer:

»Jeg synes, det er fuldstændig vildt, at man sætter noget administrativt foran en hurtig behandling. Det handler vel bare om at være hurtigst til hjælp og ikke om, hvis patient jeg er.«

 

Dagens Gossip