Regnefejl hos Skat: Måske skal du have penge tilbage

Der blev både grædt og jublet foran computerskærmene, da Skats hjemmeside afslørede, om der var røde eller grønne tal på årsopgørelsen.

Men nu bliver der formentlig skruet op for smilene endnu engang.

En regnefejl hos Skat betyder nemlig, at 900.000 danskere har betalt for meget i skat i perioden fra 2004-2012, skriver finans.dk.

Sker automatisk

For langt de fleste drejer det sig dog kun om et mindre beløb på under 50 kr. pr. indkomstår, som automatisk vil blive betalt tilbage.

- Vi har styr på hvem, der har fået beregnet et forkert beskæftigelsesfradrag, så man skal ikke gøre noget. Vi sørger for at få lavet en ny beregning af fradraget og udbetaler automatisk pengene til borgernes Nemkonto omkring sommer,« siger Richard Hanlov, der er underdirektør i Skat.

Regnefejlen omfatter beskæftigelsesfradraget, der blev indført i 2004, og som gives til alle, der modtager løn eller har et overskud fra en virksomhed.

Også ansatte under en arbejdsgiver, der har indbetalt til en pensionsordning, hvori der også indgår præmie til gruppelivsordning eller sundhedsforsikring, kan være ramt af problemet, som opstod, da Skat ikke fik medtaget indbetalingen til en gruppelivsordning eller sundhedsforsikring i beregningsgrundlaget for beskæftigelsesfradraget.

Men det vil altså blive rettet automatisk, forsikrer Skat.

 

Dagens Gossip