Rejsekort: Flere tank-op steder i Sønderjylland

Nu bliver det lettere at bruge det nye rejsekort i Sønderjylland. Sydtrafik har besluttet at give sønderjyderne flere muligheder for at fylde penge på deres rejsekort.

Rutebilstationerne i Haderslev og Sønderborg er blevet udstyret, så de kan tage mod kontanter og dankort, og i Aabenraa kan kunderne også bruge andre betalingskort. Desuden kan der tankes op hos Arriva i Tønder og Ribe.

Bliv ven med Dagens Sønderjylland - Altid gratis nyheder

Efter at DSB har lukket mange af deres kortsalgssteder, har Sønderjyderne kun haft få muligheder for at tanke op manuelt. Men det er der nu rådet bod på, og Sydtrafik håber, det kan tilskynde endnu flere til at skaffe sig et rejsekort. På landsplan er der nu cirka 650.000, der bruger rejsekort .

Chipkort udgår

Søndag den 1. december kan det gamle chipkort ikke længere bruges i Sydtrafiks busser. Hvis sønderjyderne vil undgå de dyrere enkeltbilletter, skal de skaffe sig et rejsekort. Det koster ikke noget, hvis man vælger et rejsekort personligt. Turen med bussen bliver til gengæld den billigst mulige, medmindre man bruger periodekort.

Endnu billigere bliver det med rejsekort, hvis man har mulighed for at tage bussen uden for myldretiden. Hverdage mellem 11 og 13 samt mellem 18 og 07, får man 20 procent rabat. Det gælder desuden hele weekenden og på alle helligdage.

Rabatten gælder, når man kører inden for ét takstområde. Det vil eksempelvis sige hele Sønderjylland.

 

Dagens Gossip